La nostra història va començar amb uns canelons.
Sí sí, amb uns canelons...
Veureu... Cuinats Jotri és una empresa familiar fundada l’any 1982. Vam començar com a carnissers al Mercat de Salt. I, fruit de la demanda de clients i clientes, unes festes de Nadal vam començar a cuinar canelons. L’èxit d’aquella recepta va fer que es convertís en producte habitual de la nostra botiga i de les carnisseries d’altres companys de la zona. De mica en mica vam anar introduint nous plats, com les croquetes i els cargols.
Fins que el setembre de 2001 vam passar a constituir-nos com a societat de plats preparats.
Avui, Jotri és present a Girona, Barcelona i Tarragona.
Com un bon guisat, l’empresa ha anat fent “xup xup” a foc lent. Vam començar en un petit obrador de Girona de no més de 200 m2, més endavant ens vam traslladar a Salt amb 450m2 i posteriorment vam haver d’ampliar amb una nau a Vilablareix de 300m2 fins que, el novembre de 2013, ens vam instal·lar a Juià amb una nau de 2.000m2.
Amb productes naturals, de proximitat i de temporada
La base de la cuina de Jotri és l’experiència i el respecte per la professió, units a la dedicació en l’elecció dels ingredients, tant per la seva procedència, com per la seva qualitat. És per aquest motiu que la nostra oferta de plats preparats s’adapta a cada època de l’any. Cada temporada té uns plats específics. Triar els productes estacionals ens permet cuinar-los en el moment òptim de l’ingredient principal.
A més, cuinem amb productes de proximitat, encara que sempre prioritzant la qualitat i som dels pocs que no afegim conservants artificials. Això vol dir que caduquen abans els nostres productes? No, perquè a cada cuinat li dediquem el temps que necessita, fent coccions més lentes.
Segons la demanda dels nostres clients hem anat redefinint l’oferta dels nostres plats cuinats i també els hem pensat i elaborat per servir com a plats ultracongelats, seguint amb la mateixa qualitat, metodologia i filosofia de treball. Gràcies a aquesta tecnologia neix la línia de producte ultracongelat.
La nostra marca per als plats preparats frescos. Canelons, pastes, carns i molt més. Receptes preparades per anar de la cuina a la taula.
L’ultracongelat amb nitrogen líquid permet oferir totes les característiques originals, garantint les propietats nutricionals i sensorials: textura, olor i sabor duran...
Un binomi enfocat a la qualitat de la mà de l’Arnau i la Trini. Ells dos representen l’ànima de la nostra cuina i de les nostres marques.
Donat que la tradició no està renyida amb la innovació, el nostre departament d’innovació i desenvolupament (I+D) treballa per poder respondre a les noves necessitats del mercat. Això, unit a l’adaptabilitat, fa els nostres plats únics.
Mantenim la tradició de la cuina mediterrània que es caracteritza per la qualitat, la varietat i la frescor dels seus ingredients. Escollir bé la seva procedència per a cada plat és clau en la nostra política de qualitat.
L’empresa compta amb un departament de qualitat que és el responsable directe del compliment i seguiment estricte del Sistema de Gestió de la Qualitat: la traçabilitat i el Pla d’Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control (P.A.P.P.C.C). Tot això amb l’objectiu d’aconseguir la màxima seguretat en els processos de fabricació i manipulació d’aliments:
A Cuinats Jotri ens enfoquem a l'avantguarda tant els nostres plats com a les nostres instal·lacions. Som una empresa conscient, que opta per cuidar el nostre planeta, a través de les següents accions:
Estalvi d'aigua
A la cuina, hem fet una sèrie de canvis en la maquinària per tal d'optimitzar processos i, d'aquesta manera, fer un considerable estalvi d'aigua.
Digitalització administrativa
És sabut que tota empresa té un gruix considerable de documentació, tant interna com externa. A les nostres oficines treballem per tenir-la en format digital i així fer estalvi de paper.
Plaques solars
Les oficines de Cuinats Jotri se'ns queden petites! És una bona notícia a nivell de creixement, i volem acompanyar-la d'una altra bona notícia. L’ampliació ens proporcionarà l’espai per tenir plaques solars, d'aquesta manera ens introduïm al món de les energies renovables!
Donacions solidàries
Aportem el nostre granet de sorra solidari amb el que millor sabem fer; la cuina! Des de Cuinats Jotri col·laborem periòdicament amb el Banc d'Aliments de Girona i cada any per Nadal fem la nostra donació extraordinària de canelons de Nadal a La Sopa de Girona. Concretament, un 3% de tota la producció anual s'ha distribuït gratuïtament a entitats sense ànim de lucre.
Contra el malbaratament alimentari
Gràcies al nostre sistema de producció sota comanda hem aconseguit durant l'any 2022 que el 99% de la nostra producció hagi arribat a les vostres llars. Això ens deixa tant sols unes pèrdues de l'1%, que també s'han aprofitat en la seva totalitat per a la producció de biogas i biodièsel.
Sabem que amb aquestes accions no canviarem el món, però sí la nostra empresa.
Per algun lloc es comença, farem grans coses!